JA21 presenteert Kieslijsten

Dec 19, 2022

Op 19 december jongstleden lanceerde JA21 in Burgers Zoo in Arnhem de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten verkiezingen van 15 maart 2023. Honderden leden en kandidaten waren bij deze heugelijke bijeenkomst aanwezig. 

Op deze avond werd ook onthuld dat JA21 meedoet in 5 waterschappen. In het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, het Hoogheemraadschap van Rijnland, het Waterschap Hollandse Delta, het Waterschap Rivierenland en het Hoogheemraadschap van Delfland kan er op 15 maart op JA21 gestemd worden. 

De avond werd afgetrapt door Joost Eerdmans. Hij benadrukt het belang van de provinciale verkiezingen, nu steeds meer problemen door het kabinet over de schutting van de provincies worden gegooid. De asieldwangwet, waarbij de provincie de spreiding gaat coördineren, is bij uitstek straks iets waar de provinciale fracties van JA21 het verschil kunnen gaan maken. Tot slot onthult Joost de slogan voor de aankomende verkiezingen van JA21: ‘Het moet echt anders!’ 

Daarna betraden de lijsttrekkers van de 12 provincies en de 5 waterschappen het podium. Onder luid applaus van de aanwezigen bespraken zij de issues die voor hun provincie belangrijk zijn bij de aankomende verkiezingen. 

De avond werd afgesloten door een speech van Annabel Nanninga. Annabel gaf aan vandaag wakker te zijn geworden met gevoel alsof het haar verjaardag was. De groei van JA21 naar deelname aan alle provinciale verkiezingen is een feestelijke dag. 

De provinciale statenverkiezingen zijn niet alleen belangrijk om het JA21-geluid naar de provincies te brengen, het is ook van groot belang voor de samenstelling van de Eerste Kamer. JA21 is nodig voor de broodnodige koerswijziging in de Eerste Kamer om zo het kabinet naar rechts te trekken. Het moet echt anders! 

Na afloop was er bij de borrel gelegenheid om op dit mooie moment met elkaar te proosten.